torsdag 5 september 2013

Äntligen bokfestival!

I kväll kl. 18.00 startar Kristianstad bokfestival 2013. Först ut är den australiensiske författaren Christos Tsiolkas som har skrivit succéromanen ”Örfilen”. Den nominerades till Bookerpriset 2010 och har dessutom blivit en populär tv-serie (som gick på SVT i vintras).

En timme senare är det dags för ”Boken är död länge leve boken”. En programpunkt som min kollega, Andrea, redan har bloggat om och som du kan läsa mer om här. Båda programmen är på stadsbiblioteket.

I morgon är det bl.a. författarstafett med Björn Kumm, Jonas Rasmussen, Lina Wolff, Jenny K Lundgren och Vasvija Dedić-Bačevac. På lördag kl. 10.00-16.00 är det som vanligt bokbord på gågatorna mellan Stora och Lilla torg och då kommer gamla och nya böcker att byta ägare. Vill du fynda begagnade bilderböcker och barnfilmer ska du bege dig till Lilla torg där vi (dvs. Stadsbibliotekets avdelning för Barn & Unga) kommer att ha bokbord utanför Polarn O. Pyret. Vi kommer även att ha en del nytt eftersom vi rear ut valda delar från Barn & Ungas shop.

Vi ses på bokfestivalen.

1 kommentar:

  1. Det ska bli jättetrevligt! Läs gärna mitt inlägg om Marjaneh Bakhtiari och Bokfstivalen:

    http://ugglanoboken.blogspot.se/2013/09/marjaneh-bakhtiari-pa-kristianstad.html

    SvaraRadera