tisdag 14 februari 2012

Låt biblioteket överraska dig!

I höstas startade vi på Kristianstads bibliotek en tjänst som vi kallar "Överraskningsreservation". Det innebär att vi reserverar tre böcker till den som anmäler sig för tjänsten. Man får en bok åt gången under tre månader. Ibland kan det ju vara svårt att hitta vad man vill läsa eller man känner att man väljer samma typ av böcker hela tiden och skulle vilja prova något helt nytt, men vad ska man välja!?

Tanken med överraskningarna är just det att man ska få en bok som man kanske aldrig själv skulle valt eller hittat, men som blir till en sån där läsupplevelse som man aldrig glömmer. Risken finns förstås att man får en bok man inte alls gillar eller redan har läst, men då är det inte värre än att man lämnar tillbaka boken.

Över 100 personer i Kristianstad med omnejd har redan blivit övverraskade. Vill du testa så läs här hur du anmäler dig eller fyll i anmälningsblankett på ditt bibliotek. Du väljer själv var du vill hämta dina överraskningar och om du vill ha ljudbok eller "vanlig" bok och det är helt gratis!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar