onsdag 19 november 2014

Grattis till Tidskriftspriset!

Årets digitala tidskrift: Dagens Samhälle
Saxat från hemsidan: "Dagens Samhälle är tidningen för beslutsfattarna på den offentliga marknaden. Chefer och politiker i kommuner, landsting, statliga verk, myndigheter och offentligt ägda bolag. Vi skriver även för företagen inom den växande välfärdssektorn, de som driver skolor, sjukhus och omsorg i privat regi. I Dagens Samhälle möter läsarna människorna som står bakom besluten, de som driver verksamheterna, levererar tjänsterna och utövar makten." 

Årets omgörning: Mobil
Juryns motivering:
"En smal tidskrift med tydlig profil. Årets omgörning är genomarbetad och utgår från grundförutsättningarna på smartast möjliga sätt. Färgsprakande omslag och renodlad insida som skapar en sober och trovärdig tidskrift om mobiltelefonen."

Årets omslag: Filter nr 39
Numret handlar om Det svenska slaveriet. Juryns motivering:
"En målmedveten och konsekvent satsning på magasinsjournalistik, med långa och väl genomarbetade reportage, har gjort att årets pristagare, mot alla odds och utan kapitalstarka ägare, kunnat skapa en framgångssaga. Med viktiga ställningstaganden för press- och yttrandefrihet har de dessutom visat att tidskrifterna spelar roll och aldrig får hamna offside i samhällsdebatten."

Årets Journalist: Birgitta Forsberg, Affärsvärlden
Årets journalist lyckas öppna dörrar till slutna världar, där vi andra sällan får chansen att komma in. Med stor relevans för skattebetalarna och genom ett dramatiserande berättande med omdöme: Här får läsarna en imponerande inblick i toppspelet om miljarderna och det ytterst nära samarbetet mellan näringslivet, försvaret och politiken. 

Årets krönikör: Johan Norberg, Tidningen Vi
Insiktsfullt, inbjudande och alltid med en humanistisk grundton som vibrerar i ord och fraseringar. Årets krönikör visar hur världen berikas i mötet med andra kulturer. Med stort kunnande och hjärta spelas talande scener ur vår vardag upp. Berättelser som ställer frågor om det riktigt viktiga: Vad kan du och jag med enkla medel göra, för att öka toleransen, förståelsen och kärleken människor emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar