onsdag 10 september 2014

Serier

Just nu har vi en serieutställning på Kristianstad Stadsbibliotek, och nedan kommer ett urval:
Svartvita serier
Edward Gorey: De förtryckta kusinerna och andra historier"Till synes ovetande om idyllens mörka underströmmar höjer männen sina tekoppar, slår kvinnorna upp sina parasoller, medan barnen försvinner ett efter ett..."
Nina Hemmingsson: Det är svårt att vara Elvis i UppsalaEn samling från Hjälp, Jag är din flickvän nu samt 40 hittills outgivna serier.
Henrik Lange: 80 romaner för dig som har bråttom och uppföljaren 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom.Litteraturklassiker, och andra böcker som lämnat en stämpel på vår tid, tas upp i en ruta eller fyra, med en underfundig glimt i ögat. 
Jonna Rubin Dranger: Askungens systerHär får vi styvsysterns version av det som egentligen hände på slottet...
Serier i färg
Peter David: Det mörka tornetEn serieversion av Stephen Kings science-fictionbokserie Det mörka tornetSkräck, fantasy och västern i en salig blandning.
Sara Granér: Det är bara lite AIDSSatirtecknare. Hon fick region Skånes kulturpris 2013.
Jodorowsky/Gimenez: MetabaronernaI denna första del följer vi Othon av Salzas liv och leverne. En olycka inträffar under marmorbrytandet till de kejserliga palatsen och svärfadern, baron Berard av Kastaka, inser att Othon kan vara värdig att få ta emot ett djupare arv än hans jordiska egendomar.
Den har sex delar på svenska. Alejandro Jodorowsky samarbetade ett antal gånger med fransmannen Moebius, som dog 2012 och bland annat gjorde en del av filmen Fifth element.
Lina NeidestamZeldaZelda är en feministisk åttiotalist som har gett upphovskvinnan flera priser.
Lina Neidestam har också gett ut Maran och Berättelser från Engelsfors.

I ett av duktighetskomplex infekterat samhälle, där neuros avlöser neuros, är det oerhört befriande att se Sara Granér angripa sin om-värld. Med en illvillig och vräkig humor som aldrig blir plump inspirerar hon oss att bryta med traditionella beteenden. Att ta itu med vår så vidrigt trevliga och mysiga tillvaro med nyöppnade ögon."

citat från Galago.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar