tisdag 9 september 2014

Bokfestivalen 2014

Bokfestivalen 2014 är över och det känns allt lite vemodigt. Det har varit mycket roligt, intensivt och intressant. Utbudet är stort och det kan ibland vara svårt att välja i det digra programmet, men det är det som är meningen med festival, man ska ha möjlighet att kasta sig mellan olika programpunkter och faktiskt välja vad man helst vill lyssna på. Årets festival var den första i det nya Kulturkvarteret och känslan av att ha alla salar samlade på ett ställe med caféet i mitten för återhämtning och samtal var väldigt bra.
Bland de programpunkter jag hade möjlighet att ta del av vill jag framhålla Tove Folkesson, som sent på fredagskvällen pratade för en liten skara åhörare om sitt skrivande och sin bok Kalmars jägarinnor. Boken handlar om ett gäng tonårstjejers vilda framfart i Kalmar under gymnasietiden på 1990-talet och ställer viktiga frågor om vad som är tillåtet i olika grupper. Jag blev verkligen sugen på att läsa boken och tycker Tove gjorde ett fantastiskt framträdande!  
På lördagseftermiddagen gav Jens Christian Gröndahl intressanta tankar om språk och varför det har blivit så svårt för oss svenskar att förstå danska och tvärtom. Det var också intressant att märka att det var ganska lätt att förstå honom när han pratade, men när han sen läste ett stycke ur sin nya bok var det betydligt svårare att hänga med.
Hopps du hittade läsinspiration och någon ny författare vars böcker du vill läsa när höstmörkret faller och boka in första helgen i september nästa år, då blir det en ny bokfestival!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar