onsdag 3 september 2014

TitelverbSpring så fort du kan
Sofia Nordin

Fristående fortsättning på En sekund i taget, där Ella och Hedvig överlever en katastrof, var och en på sitt vis. I den här boken träffar de Ante och några till.   Överlevare kan ha dåligt samvete, och inte alltid för det man tror. Konkurrens kan uppstå där det borde vara sammanhållning. Det där med att vara ensam är både lätt, och svårt. Att leva med andra kan också vara en utmaning. Får man förälska sig och drömma om en framtid?


Medan mörkret faller
Anna Lihammer


Carl Hell och Maria Gustavsson utreder ett mordfall på Uppsala Universitet. Fler mordfall inträffar, med kopplingar långt ner i underjordiska, rashygieniska strömningar. Men Hell och Gustavsson har även andra problem...


Gräset sjunger
Doris Lessing

Sydrhodesia på femtiotalet. Mary och Moses. Och Mr Turner. Och en hetta som snart blir olidlig. 

Den filmades i Zambia av en svensk regissör och fick namnet Killing Heat
Atjimpa: det mystiska ordet av Catarina Sobral.

Vad är atjimpa? Är det ett verb, ett substantiv, ett adjektiv? En klurig och rolig bok om ord och deras användningsområden. Rekommenderas även till vuxna!
Grejen med verb: grammatik som du aldrig sett den förut
Sara Lövestam

Det här är också en bok om ord och ordklasser, men den här gången för vuxna. Vad är det med verb som gör att de bestämmer så mycket? Grammatik på ett både intressant och roligt vis.

Vill du läsa mer om verb, eller om språk? Gå till Mölndals länkbibliotek, avdelning F, eller Verbix, hittad via Lunds Universitets gamla länksamling Safir, avdelning F.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar