tisdag 10 september 2013

The Making of Harry Potter

I somras besökte jag London och en av dagarna tillbringades på Warner Bros. Studio Tours och "The Making of Harry Potter". För mig och min familj var det rena julafton. Vi har, som så många andra, följt Harry Potter som bok och film genom åren och tillhört dem som ivrigt väntat på nästa del i historien och som kände en stor saknad när sista sidan i sista boken var läst och när eftertexten i sista filmen började rulla. Nu fick vi verkligen uppleva den magiska världen igen och bokstavligt talat stiga in i filmmiljöerna och se hur man gjort filmerna. Att skapa film är ett stort arbete och inbegriper många fler personer än de som man ser i slutprodukten och på Warner Bros. har man sparat väldigt mycket och förklarar på ett intressant sätt hur det går till att göra film. Man har även sparat många miljöer, rekvisita, kläder, peruker och så vidare, så det var "de riktiga" sakerna man fick se.
 Det var magiskt att stiga in i stora salen, att gå genom Diagongränd och se alla lådor med trollstavar i Ollivanders affär med handskrivna lappar på. För att inte tala om själva slottet...
Innan man klev in i den magiska världen berättade filmens tre huvudrollsinnehavare (på film, så klart) om hur det varit att spela in filmerna och hur de tillbringat stora delar av sin uppväxt i dessa byggnader. Daniel Radcliffe avslutade med att hälsa oss välkomna in, men beklagade att vi aldrig efter detta besök kommer att tycka att quidditch är lika häftigt som innan och efter att ha sett (och för de som ville prövat på) hur man spelat in dessa scener förstår jag vad han menar. Men sugen på att se filmerna igen det blev man!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar