onsdag 18 september 2013

Kjell Eriksson


I kväll kommer deckarförfattaren Kjell  Eriksson på besök till Kristianstad Stadsbibliotek. Evenemanget börjar kl. 19 och det är gratis. I samarbete med ABF. Alla välkomna!

Spetsad
Brasilien är ett varmt och levande land, men också fattigt och våldsamt. I denna miljö lever och verkar kommissarie Santos, en smått försupen och arbetsovillig polis, som tvingas ta itu med det allt grövre våldet som nu också drabbar den lilla byn. En kropp hittas spetsad genom halsen vid floden. Där börjar historien om kommissarie Santos. Han kommer att sätta spår. Den upplysta stigen

Lantarbetaren Edvard hittar en mördad flykting från Peru på sitt bästa svampställe. Det gör honom lite irriterad.  Det visar sig att det finns gamla, dolda motsättningar i den norrländska byn. Vad kan mordet ha att göra med Edvards farfar och hans tid i Paris? Kriminalinspektör Ann Lindell kallas in för att lösa gåtan. Samhällsengagerad deckare. Första boken av tio med kriminalinspektör Ann Lindell.
 Kjell Erikssons självbiografi, som kom förra året, heter Simma i mörker. 
Här beskriver han sin barndom och uppväxti Uppsalas arbetarkvarter, morsans kamp mot cancern och faderns tystlåtenhet, sin egen kamp och flykt, sitt jobb som trädgårdsmästare, sitt fackliga engagemang och alla sina resor. Varför måste alla vara så tysta och städade? Upp till kamp!2 kommentarer:

  1. Läste Spetsad nyligen och tyckte att den tog otroligt lång tid att komma in i!!

    SvaraRadera
  2. Du kanske skulle prova med någon av de första, som utspelar sig i Sverige? Prinsessan av Burundi till exempel?

    SvaraRadera