torsdag 20 oktober 2011

Film, film, film

Tim Burtons film ”Sweeney Todd” är baserad på en musikal med samma namn. I Burtons film spelar Johnny Depp barberaren vars hämndkänslor leder till att han skär halsarna av sina kunder. Mrs Lovetts (Helena Bonham Carter) pajbutik på bottenvåningen får ett uppsving i och med att Todds offer blir billiga råvaror…

Om du inte har sett den utmärkta engelska serien ”
Hemliga armén” så passa på och låna första säsongen (det finns ytterligare två). Den handlar om den belgiska organisationen Lifeline (Livlinan) som räddar nedskjutna brittiska flygare undan nazisterna och tillbaka till England under andra världskriget. Sammanlagt producerades det 42 avsnitt under åren 1977-79.

"
Shutter Island" är baserad på författaren Dennis Lehanes bok ”Patient 67”. Leonardo DiCaprio spelar kriminalkommissarie Teddy Daniels som blir skickad till en sluten mentalvårdsanstalt på Shutter Island. En kvinna som begått mord har rymt och Daniels uppgift är att försöka hitta henne. Med en orkan i antågande går undersökningen undan. Men i takt med att stormen eskalerar, trappas även misstankarna och mysterierna upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar