onsdag 13 juli 2011

Post-potter depression

Inspirerad av tisdagens inlägg på vår ungdomsblogg, dagens DN, och min egen annalkande post-Potterdepression efter den sista filmen i J. K. Rowlings serie om Harry Potter, länkar jag till en intervju med Ni-vet-vem hos Newsweek, en tidskrift biblioteket även har i tryckt form. Vill du inte ha några som helst föraningar om hur det går i den sista filmen, var vänlig sluta läsa här...

Dessutom tar jag mig friheten att citera från böckerna, s. 150, rad 10, utom ur Harry Potter och hemligheternas kammare (vem kommer inte ihåg Piskande Pilträdet? Och Missnöjda Myrtle?) samt ur Harry Potter och halvblodsprinsen, (vem minns inte Halvblodsprinsens bok i Avancerad Trolldrycksframställning? eller en viss Dolder?), ty de är i skrivande stund utlånade.

Harry Potter och de vises sten: Ja, Hufflepuffarna är trogna och lojala
(den magiska sorteringshatten sorterar eleverna i Hogwarts Stora Sal)


Harry Potter och fången från Azkaban: "Det var Malfoys fel!" fräste Dean Thomas.
(Draco Malfoy har en dust med hippogriffen Vingfåle under en av Hagrids lektioner i biologi)

Harry Potter och den flammande bägaren: "There´s money involved as well, you know...you´d be able to afford some decent robes if you won..."
(Draco Malfoy retar Ron Weasley om trollkarlsturneringen)

Harry Potter och Fenixorden: "You don´t mind if we don´t kiss you, do you, Ron?" said Fred in a falsely anxious voice.
(Ron Weasleys tvillingbröder retar honom, sista dagen på sommarlovet, för att han blir prefekt för Gryffindors elevhem tillsammans med Hermione)

Harry Potter och dödsrelikerna: "Han var lätt vindögd, med axellångt vitt hår av samma konsistens som sockervadd, och han var iförd en mössa med tofsen dinglande framför näsan och en klädnad i en äggul nyans som fick ögonen att tåras."
(Harry Potter möter Xenophilius Lovegood, far till Luna Lovegood, för första gången)

Xenofobi är för övrigt det grekiska ordet för främlingsfientlighet.


Vi har även alla filmerna och CD-spelen, välkommen att låna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar