tisdag 17 juni 2014

Deckarläsning i sommartid

Det är många som gillar att koppla av med en deckare i hängmattan eller på stranden under sommarmånaderna. själv läser jag gärna deckare året runt, så det blir säkert några deckare i sommar också. några av dem jag har tänkt att läsaläsa är:
Valeur: Det sjunde 
barnet, Frimansson: En yxa åt Alice och Flynn: Gone girl. Den sistnämnda har jag blivit tipsad om av så många olika personer, så nu ska det äntligen bli av att läsa den. Hoppas den lever upp till mina väldigt högt ställda förväntningar!
Femte delen, De utstötta, i Elly Griffiths serie om arkeologen Ruth Galloway ska jag också hinna med. För den som inte har läst dessa spännande och välskrivna deckare i engelsk miljö rekommenderar jag dem verkligen. Men börja med första delen Flickan under jorden,de vinner på att läsas i rätt ordning.
En deckare jag precis har läst är Lene Kaaberbøl och Agnete Friis De oönskade, som precis som fjolårets bok Pojken i resväskan handlar om aktuella ämnen med den danska sjuksköterskan Nina Borg som huvudperson. Denna gång handlar det om illegal invandring från Ungern och ett hemskt gift som hamnar i fel händer. Spännande och tankeväckande, om än med en kanske något osannolik upplösning.


2 kommentarer:

  1. Har läst både Gone girl och Mörka platser av Gillian Flynn och tycker att de är så vansinnigt bra!!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt! Jag blir ändå mer sugen på att läsa hennes böcker. Tur att det snart är semester..

    SvaraRadera