tisdag 24 september 2013

Film i höst

Höstspecial, hösterbjudande, höstnyhet, ja affärerna skriker ut att det är HÖST och det är väl bara att acceptera att så är det. Höstterminen har varit igång ett bra tag och i söndags var det faktiskt höstdagjämningen. Lite har man kunnat låta sig luras av det fina och faktiskt ganska varma vädret, men framåt sen eftermiddag och kväll inser man att den där riktiga värmen är över för den här gången och det är dags att dra sig inomhus med något gott att äta och kanske en bra bok eller varför inte en ny film? 
På bibliotekets filmhylla finns några nyheter att se fram emot till exempel:

Kon Tiki den norska storfilmen om Thor Heyerdahls äventyr över Stilla Havet 1947. Filmen blev bland annat nominerad till en Oscar för bästa utländska film.


Hanna Arendt om den tysk-amerikanska och judiska filosofen som studerade totalitära system och förespråkade direkt demokrati. Filmen är regisserad av Margarethe von Trotta och huvudrollen spelas av Barbara Sukowa.

Andra filmnyheter på gång är En sång för Marion, Den gröna cykeln, 1900, Krigets barn, Den ovillige fundamentalisten, To the wonder, Vi, Änglarnas andel, Äventyret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar