fredag 31 maj 2013

We're up all night to Get Lucky

17 maj slog en bomb ner i mina hörlurar. Melankolisk disco som bara omfamnade mig varmt och sprudlande på vägen hem från Örebro. Daft Punk släppte albumet "Random Acess Memories" - 8 år sen senaste studioalbumet. Och sen dess har jag inte haft förmåga stänga av. Hela skivan, om och om igen, inte ett enda dåligt spår. När jag inte lyssnar tänker jag på musiken, på texterna, uppbyggnaden, på Pharell Williams som sjunger Lose yourself to dance... Vem trodde att Daft Punk skulle göra soul 2013?


Det har skrivit galna recensioner om skivan, i Aftonbladet skriver Markus Larsson: Sent på natten i ett hotellrum i Malmö börjar jag dansa med inredningen. Det finns inget annat i närheten och jag måste hålla i nåt – måste, måste, måste – för att inte bryta ihop.Jag hoppar jämfota, skriker oavbrutet ”ja” på engelska och jublar.

Läs hela recensionen 

Andres Lokko skriver i Svenskan: Hur ofta hör man musik som är så bra, så speciell, att man bara börjar skratta rakt ut i luften av ren och pur glädje? Jag minns inte ens när jag senast blev så barnsligt lycklig av ett popalbum som ”Random access memories”. 

Läs hela recensionen


Svenskan har dessutom en spotifylista på musik som har inspirerat Daft Punk. Lyssna på den!


Och lyssna på skivan såklart - om och om igen.

2 kommentarer: