fredag 15 februari 2013

Istället för Femtio nyanser av honom

Just nu står 74 personer i kö på bibblan för att låna Femtio nyanser av honom av EL James. Utan tvekan den mest populära boken just nu hos oss (om den hade funnits som e-bok hade vi kunnat hänvisa till det men ack nej inte med denna boken).

Men om du står i kö och är otålig ELLER om har du läst alla tre delarna och vill ha något liknande i läsväg kommer här tips på böcker som du kan kasta dig över:
Het
En antologi som kom ut i höstas på Gilla böcker. Tio författare. Tio noveller. Tio heta situationer. Om unga.


Cowgirls - Karolina Bång
Karolina Bångs seriealbum Cowgirls är en samling erotiska serienoveller som utspelar sig i en westernvärld helt utan biologiska män. Det är berättelser om queera, lesbiska cowgirls som dansar linedance, spelar banjo, åker godståg, slåss, cruisar i parker och har väldigt, väldigt mycket sex. Deras värld är snuskig och utopisk med en feministisk och aktivistisk anda av att förändra stigmatiserade könsroller och ensidiga beskrivningar av vår världs kroppskultur.


Våtmarker - Charlotte Roche
Våtmarker är ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag.Luder - Helen Walsh
I Luder lyckas Helen Walsh teckna ett porträtt av en ung kvinnlig antihjälte som hellre hänger med polarna än gosar med en flickvän. Som bara vill ha sex och gå vidare och därför köper det hon vill ha av kvinnor som arbetar på gatan. Luder är en samtidsroman som gestaltar Storbritannien genom en tjejs ögon. Och hennes blick är skonigslös.Birgitta Stenberg - Erotiska noveller
Under en nattlig tågresa till Nazaré, på promenad längs Boulevard Saint-Germain, i en norrländsk timmerstuga eller på en barstol i ena hörnet av en dunkel bar scenerna är flera, men oavsett plats finns hos Birgitta Stenberg tillfällen till njutning och glädjefull lust. Hennes berättelser är både lekfulla och allvarliga oemotståndliga och sensuella fantasier som alltid vågar gå ett steg längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar