tisdag 18 december 2012

Jul i vårt hus

Julhelgen närmar sig med stormsteg och klappjakten blir allt intensivare. Det finns de som gillar det där med att trängas i affärerna och fixa sina julklappsinköp i sista minuten har jag hört. Jag hör inte till dessa utan försöker ha mina inköp klara i halva december för att sedan kunna njuta av att i lugn och ro fixa med mat och pyntande hemma de där sista dagarna innan jul. Om man inte, som i år, på omvägar får veta att det man köpt till äldsta brorsdottern redan är inhandlat och levererat av någon tomte som är ovanligt tidigt ute. Då är det bara att ge sig ut igen och byta, men nu är ju inte åttaåringar de som det är svårast att hitta på julklappar till, så det ska nog ordna sig.


På Stadsbiblioteket vill vi önska våra besökare god jul med möjlighet att låna en julklappsbok. Böcker finns inslagna i paket och lånas som vanligt i automaten (fungerar att låna utan att öppna paketet med den fiffiga RFID-tekniken) och sen kan man öppna sitt paket i lugn och ro hemma i läsfåtöljen och förhoppningsvis ha en givande lässtund framför sig.

Visst kan det bli som att köpa grisen i säcken, men det kan bli precis tvärt om också! Boken vill vi naturligtvis ha tillbaka (läst eller oläst) efter fyra veckor.

Med förhoppningar om en skön och lugn jul med många tillfällen att njuta av en god bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar