tisdag 11 december 2012

El Perro del Mar

Den här ska ni låna! Sarah Assbring, med artistnamnet El Perro del Mar, ger ut ett nytt, starkt album ”Pale fire”. Titellåten fyller en med välbehag och den känslan sitter i genom hela albumet. Verkligen bra varva ner-musik i julstressen. De starkaste korten i leken tycker jag spår två ”Hold off the dawn” samt ”To the beat of a dying world” är, men med det sagt så är detta en skiva som egentligen inte har några tråkiga eller ointressanta inslag överhuvudtaget. Magisk, mystisk, melankolisk, flytande musik med repetitiva ljudmönster – kan det bli bättre?

Hon har haft ett uppehåll i musikskapandet på nästan tre år, förutom låten ”What do you expect?” som hon släppte förra året i samband med kravallerna i London. I låten samplar hon rösten av en man som blir intervjuad om händelserna och som säger att denna del av samhället har försummats av regeringen så: ”what do you expect?”.

El Perro del Mar är något av en doldis bland våra svenska musikstjärnor. Men kanske blir den nya skivan hennes biljett till Svenssonlyssnarna? Hennes musik befinner sig nånstans på skalan mellan de musikaliska medsystrarna Lykke Li och Fever Ray. Lyssna på den nya singeln ”Walk on by” från skivan och bedöm själva:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar