tisdag 26 juni 2012

3 snabba tips

Varje vecka tipsar vi om en bok, en film och en cd-skiva under rubriken ”3 snabba val” på bloggen (ute i högermarginalen). Jag har själv fått en hel del bra uppslag på det sättet, bland andra filmen ”Till och med regnet” (läs recensionen från GP här). 


När jag skriver detta så är det måndan efter midsommarhelgen, ganska trist väder och därför MYCKET besökare på biblioteket (roligt!). Så här kommer tre snabba tips i förbifarten.


  


Bok: Amy Waldman ”Paradisträdgården”. En arkitekttävling utlyses 2 år efter 9/11 för att välja ut ett minnesmärke till ground zero. Tävlingen är anonym, juryns beslut går inte att överklaga och därför kommer det som en chock för medlemmarna att namnet Mohammad Khan står i vinnarkuvertet. Någon i juryn läcker till pressen och cirkusen är igång. En samtidsskildring som vänder och vrider på våra fördomar på ett träffsäkert och roligt sätt. 


Film: ”En katt i Paris”. Vad skönt att få se en tecknad katt som bara är just katt! I denna film bor han hos en flicka på dagen och hos en inbrottstjuv på natten. Snart möts de båda och en thriller för alla åldrar tar fart. 


Musik: Dr John ”Locked down”. Han ser ut som någon som åker prärievagn mellan spelningarna, den gamle Dr. John, men det låter inte som han gör det. Härlig retromusik (tänk Jack White när han inte gör soloprojekt) som fått hjälp av Black Keys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar