Fyll kycklingbröstet med en del av korvköttet. Stoppa sockertermometern i sirapen medan den kokar. Dra undan pannan från spisen så snart rätt temperatur är uppnådd. Tvätta sagogrynen. Blanda majsmjölet till en deg med lite av den kalla mjölken. Fyll med den i förväg beredda pastan, antingen med en varm kniv eller en sprits. Lägg över på en plåt täckt med smörat papper och baka i 1 tim och 45 min. med regulatorn på streck 4. Blanda och stjälp ut på ett mjölat bakbord, forma till kotletter, pensla med ägg, vänd i brödsmulor och koka i olja under den tid ni har kvar.
torsdag 14 april 2011
Lättlagat till påskbordet
Kokböcker råder det knappast någon brist på. Men kokböcker som litterär genre är inte lika vanligt. Visst kan man sträckläsa Julia Childs klassiker Det goda franska köket, eller kanske ännu hellre Brillat-Savarin, Smakens fysiologi eller meditationer i transcendent gastronomi : en teoretisk, historisk och tidsenlig studie, tillägnad de parisiska gastronomerna (1826). Men dessa verk är ändå mer handböcker än litteratur. Alice B. Toklas kokbok är både läsvärd och användbar medan man nog ska ta recepten i de båda OuLiPo-kollegorna George Perec och Harry Mathews dubbelvolym, 81 lättlagade recept för nybörjare och Lantlig kokonst i centrala Frankrike, med en nypa salt (sic). Här ett recept från Magnus Hedlunds mellanord i denna volym, hämtat från den gaeliska författaren Flann O´Brien:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar