tisdag 15 februari 2011

Nicholls: En dag

Emma och Dexter träffas på universitetets examensfest den 15 juli 1988. Tycke uppstår och de tillbringar en natt tillsammans, men av flera olika anledningar skiljs deras vägar sen åt. De håller dock kontakten och säger på skoj att om de om tjugo år inte har träffat den rätte kan de ju alltid gifta sig med varandra.
Därefter får vi träffa dem en gång om året de följande tjugo åren, alltid den 15 juli. Antingen är det genom Emmas eller Dexters ögon som vi får se var i livet han/hon befinner sig och hur han/hon mår. Ibland får vi även veta lite om den andre. För jo, de håller fortfarande kontakten med varandra och träffas då och då. Båda ser den andre som sin bäste vän och den i världen de verkligen kan lita på, men ändå tar de aldrig sin vänskap riktigt på allvar.
Efter några år av velande och framtidsnoja blir Emma lärare med författardrömmar och Dexter slår igenom som programledare på TV och lever ett hektiskt nöjesliv som halvkändis. De befinner sig båda i London, men deras världar ser helt olika ut. Åren går och livet ger dem båda sina törnar och det är en resa vi får följa med på som bjuder på många skratt, sorg och vemod, helt enkelt livet och kärleken. Hur det går? Nej, det avslöjar jag inte. Det vore att förstöra läsnöjet för dig som har denna bok kvar att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar