onsdag 5 november 2014

Tusen rätter

Vi har flyttat runt lite bland hyllorna på Stadsbiblioteket, bland annat har kokböckerna fått ny plats på andra våningen. Vad sägs om en ny bok av Jamie Oliver, Fredrik Paulun eller Jill Johnson? Eller vill du hellre ha friendly food, mackor eller middag för en tjuga? Vill du förbereda dig för julbordet i tid? Välkommen in att låna!

Jennie Walldén: Smaker i mitt hjärta: Korea möter väst

Korea, Sverige och Italien möts i smarriga recept och fina bilder. Vad sägs om till exempel hummersoppa eller ryggbiff Gangnam Style, och naturligtvis alla koreamatälskares favorit: kimchi?

Nästa år kommer en ny asiatisk kokbok av samma författare, håll ögonen öppna efter den.Olle Cellton: Salt, socker och vinäger: Konsten att preservera

Lär dig konservera fisk, kött och grönsaker med hjälp av salt, socker och vinäger (och ättika). Boken börjar med en överblick över vilka kryddor som behövs i ett ordentligt skafferi, i mitten kommer en uppräkning av vad som är bra råvaror (till skillnad mot vad handlarna försöker pracka på oss) och avslutas med en ordentlig samling kokboktips.
Hemgjord korv, insaltad kanin eller hemmagjord sylt och saft, lite av varje för varje hipster hittar du i denna kokbok.


Lisa Förare Winbladh: Det godaste jag vet

Författaren höll en populär kulturlunch där hon pratade om sin bok och recepten i den. Boken är uppbyggd efter ingredienser - vitlök, vinäger och citron till exempel. Dessutom finns det ett appendix om smakkamrater - ingredienser och smaker som "gifter sig". Boken innehåller inte bara recept utan tips på var du kan handla dina råvaror och trix i köket ingår också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar