tisdag 25 februari 2014

Film- & musikbiografier i vår

I vår kommer det ut många biografier om personer som på olika sätt är eller var aktiva inom film, teater och musik. Det är en stor blandning av genrer och de flesta kan nog hitta något som faller i smaken och som man är nyfiken på att veta mer om.
Eller vad sägs om:

Andersson: Jag har skrivit mina sånger, en bok om Hasse "Kvinnaböske" Andersson, den folkkäre sångaren som undrar om man får ta hunden med sig in i himlen

Gessen: Pussy Riot, den rysk-amerikanska journalisten och författaren skildrar hur fenomenet Pussy Riot uppstod och vilka konsekvenser det har fått för Ryssland och för hela världen 

Grönkvist: En droppe föllom Elvira Madigan, lindanserskan som för 120 år sedan begick självmord tillsammans med löjtnant Sixten Sparre

Houston: Whinteny, om sångerskan som hade en av vår tids största röster, men som dog ensam på ett hotellrum endast 48 år gammal. Här berättar Cissy Houston om sin dotter. 

Mosskin: Fred Åkerström, författaren och musikern Peter Mosskin berättar om hur pojken från Norrtullsgatan blev en av sin tids stora konstnärer. 

Wikström: Alla tiders Gyllene Tider, författaren följde med på gruppens sommarturné 2013 och genom denna bok får vi alla följa med på resan.

Wollter: Pojke med pilbåge, Sven Wollter har varit verksam som skådespelare i 60 år. I korta texter delar han med sig av tankar om alla aspekter på livet på och utanför scenen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar