onsdag 19 februari 2014

Att gå på bio i soffan

Stolt över att ha stadens bästa utbud av film (eftersom en viss filmkedja inte är så bra på den historiska aspekten) kommer här några tips på hyrdvd att se i soffan. När Stadsbiblioteket har stängt i mars kommer filmsamlingen att flytta ut på filialer i kommunen, så det går bra att låna film i alla fall!


The Butler

Cecil Gaines (Forest Whitaker) var Vita husets butler under fyra decen-nier och åtta presidenter. Genom honom och hans son, som går med i medborgarrättsrörelsen, ges en översikt över den afroamerikanska 1900-talshistorien.

Erika har allt: ett bra jobb, god ekonomi, många vänner och en trygg relation. Tills den dagen då allt rasar samman. Plötsligen betyder det perfekta livet ingenting och känslorna som hon tidigare haft full kontroll över går inte att styra. Hon börjar i gruppterapi och möter där andra människor med andra trauman. En dag ställs frågan av gruppen: Varför ska inte vi få må bra, varför har vi inte rätt att leva med positiva tankar? Gruppen bestämmer sig för att ta sig till en plats där man kan vara helt anonym.

Paradis: Hopp

Sista delen i en trilogi - Tro, hopp och kärlek, av den österrikiske regissören Ulrich Seidl. Jag c
iterar Svenska Dagbladets recension: 
"Det är också först med helhetsbilden - tre kvinnor kring vilka det kretsar en värld av löjliga, invalidiserade småtyranner till män - som man verkligen förstår ironin i trilogins titel."
Dottern till första delens huvudperson, 13-åriga Melanie, tillbringar sommaren på ett bantningsläger medan hennes mor är på semester. Där förälskar hon sig i en av läkarna...

Vi är bäst!
Stockholm 1982. En film om Bobo, Klara och Hedvig. Tre tjejer som är tolv-tretton år. Som drar runt på gatorna och babblar. Som är modiga och tuffa och starka och svaga och förvirrade och knasiga. Som får klara sig själva alldeles för tidigt. Värmer fiskpinnar i brödrosten när mamma är på krogen. Startar ett punkband utan att ha instrument att spela på, trots att alla säger att punken är död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar