tisdag 3 december 2013

Bragd

Så här i slutet av året är det många priser som dels ut och många prestationer inom olika områden som uppmärksammas. Idag, första tisdagen i december, är det dags att dela ut Svenska Dagbladets bragdmedalj. Ett pris som delas ut till den idrottsperson i Sverige som under året stått för den största bragden.
I NE står följande att läsa om priset:
"Svenska Dagbladets guldmedalj, även kallad Bragdguldet eller Svenska Dagbladets bragdmedalj, den främsta utmärkelsen i svensk idrott, utdelad sedan 1925 för årets främsta idrottsbragd. Medaljörer utsågs de första åren genom omröstning bland Svenska Dagbladets läsare, därefter av en nämnd, vilken numera består av tidningens chefredaktör och sportchef samt högst tolv andra ledamöter."
I år verkar alla experter eniga om att det står mellan skidåkaren Johan Olsson och golfaren Henrik Stenson. Zlatan Ibrahimovic fanns tidigare med i diskussionerna och hade han lyckats ta Sverige till VM hade han nog haft goda chanser, men nu blev det ju inte så. Att gissa och jämföra prestationer är inte lätt, men jag tror på Johan Olsson i en klassisk svensk sport. Vad tror du?
Under dagen får vi veta.
Tidigare pristagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar