torsdag 8 augusti 2013

Spännande höst


Wallander är tillbaka i Henning Mankells nya bok som heter ”Handen”. Berättelsen utspelar sig 2002 när Wallander har flyttat från Ystad till ett hus på landet. I trädgården hittar han två nedgrävda lik som efter undersökning visar sig ha legat där i ett halvt sekel. Wallander blir tvungen att söka sig bakåt i tiden för att lösa gåtan vilka de här personerna var och varför ingen hade saknat dem.
Handen innehåller dessutom extramaterial i form av ett uppslagsverk till Wallanders värld med kulturella referenser, personer och platser som har förekommit i romanserien.



I oktober kommer Johan Theorin äntligen med den avslutande boken i Ölandskvartetten. I ”Rörgast” är det sommar och högsäsong då tusentals turister besöker ön. Bland besökarna finns det en hemvändare som kommit för att kräva betalning för en mycket gammal skuld och som lämnar död och skräck efter sig. Den gamle sjökaptenen Gerlof Davidsson börjar misstänka vem hemvändaren är och varför han vill hämnas. Gerlof har mött den här personen förut. Det var i ungdomen då de båda stod vid en nygrävd grav och plötsligt hörde ett knackande ljud från kistan…

2 kommentarer:

  1. Två böcker som jag med spänning väntar på!!

    SvaraRadera
  2. Ja, speciellt Johan Theorins sista Ölandsbok. Den längtar jag efter att få läsa.

    SvaraRadera