tisdag 9 juli 2013

Hyllar en hylla

Jag har tidigare här på bloggen lyft fram några hyllor på biblioteket som inte tillhör de största publikmagneterna, men som det är väldigt synd att missa i skuggan av - exempelvis – alla deckare.  Nu är det på tiden att dra fram ännu en sådan hylla i ljuset: hylla Oab. Här hittar du böcker med temat sociala strukturer – jätteintressant! Jodå, på allvar. Vad sägs om följande titlar:

Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde  av Nina Björk: om olika samtida drömmar, om konsumtion och politik.

De sista tanterna : från husmor till modeikon av Fatima Bremmer : om husmodersideal och familjepolitik. Om dagens hemmafrutrend och om det ”riktiga” tantmodet.


Nextopia : livet, lyckan och pengarna i förväntningssamhället av Michael Dahlén: om ”vill-ha-allt-just-nu-samhället”.

Gilla läget : hur allt gick åt helvete med positivt tänkande av Barbara Ehrenreich : här ifrågasätts odlandet av framgångsmyter och frånvaron av kritiskt tänkande. Amerikanarna är grundlurade!

Vem är Svensson? : allt du vill veta om din granne av Colette van Luik : Finns Medelsvensson och vem är hen i så fall? En bok att känna igen sig i fast man inte vill.

Bikeriders for Jesus av Magnus Westerborn : här möter vi Preacher Mike, ledare för det kristna motorcykelgänget Christian Crusaders i USA.

68:orna : var blev ni av, ljuva drömmar  av Micke Leijnegard :           författaren tar avstamp i Tage Danielsons klassiska undran om vart    vänsterns drömmar tog vägen? Frågans ställs till profiler som Jan      Guillou, Claes Borgström och Suzanne Osten.


Café du Monde: platser, vägar och människor i världsvimlet av Ulf  Hannerz : Om ett ovanligt välfyllt liv av resor och forskning jorden runt.

Blir du sugen på att prova en Oab?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar