tisdag 9 oktober 2012

Booker-priset 2012

Det är mycket priser på gång i litteraturvärlden just nu. Fokus ligger förstås på vems namn Peter Englund kommer att säga när han på torsdag öppnar dörren för att avslöja vem som får årets Nobelpris i litteratur. Spekulationerna är som vanligt i full gång och visst är det lite av en årlig höjdpunkt för litteraturälskare.
På Stadsbiblioteket kommer vi att ha Nobelmingel från kl 12.45 på torsdag, så har du vägarna förbi så är du välkommen att titta in!

Den 16 oktober, det vill säga på tisdag i nästa vecka tillkännages vem som får ett annat prestigefyllt litteraurpris nämligen, Booker-priset 2012. Detta pris har delats ut sen 1968 och ges till en författare från Brittiska Samväldet eller Irland som på engelska har utgivit den bästa romanen. Det är en jury som varierar från år till år som utser vinnaren och denne får, förutom äran,
50 000 pund i pris. Förra året vann Julian Barnes med romanen Känslan av ett slut, en bok som många i min omgivning pratat mycket gott om och som står på min "att läsa"-lista, men som inte kommit längre än så ännu.

Och de nominerade till årets pris är:

Eng: The Garden of Evening Mists
Levy: Swimming Home
Mantel: Bring up th Bodies
Moore: The Lighthouse
Self: Umbrella
Thayil: Narcopolis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar