måndag 6 februari 2012

Spännande konserter

Lilla Kristianstad kommer att få fint besök de närmaste månaderna, i form av amerikanska artister som låtit tala om sig i den alternativa country- och rockvärlden. Det är den förträffliga skivaffären Kompakt Disk som arrangerar, och konserterna äger rum alldeles bredvid vårt bibliotek, i Konserthusets Lilla sal.Först ut - söndagen den 26 februari - är Zoe Muth and the Lost High Rollers, vars andra album Starlight Hotel är en ren njutning för alla som gillar countrymusik. Det här bandet lyckas låta både alternativa och traditionella på samma gång. Gammaldags steel blandas med lite rockigare komp och en och annan mariachitrumpet, och texterna är sedvanligt sorgsna utan att bli sliskiga. Ett lysande exempel är "If I Can't Trust You with a Quarter (How Can I Trust You with My Heart)" som dessutom är lite roligt skruvad.
100 kronor kostar det att se Zoe och hennes band. Som hittat!

Tisdagen den 6 mars är det så dags för Israel Nash Gripka att åter besöka stan. Han var ju här redan förra året och gjorde succe bland de lyckliga som hittat till konsertlokalen. Själv missade jag honom den gången men det tänker jag inte göra om i år.


Hans två utmärkta studioalbum har lånats flitigt och nu kan vi även erbjuda en liveinspelning från förra årets turné. Det är stor och mäktig countryrock som kan föra tankarna till både Springsteen och Neil Young.


Biljetterna till Gripkas konsert kostar 185 kronor.


Den för mig intressantaste konserten äger rum onsdagen den 25 april. Då kommer Deadman, som blandar country med rock, gospel och soul. Det låter ibland som gamla The Band, ibland som Van the Man på den tiden han var bra. Albumet Take Up Your Mat and Walk är ett av förra årets allra bästa. Uråldrig musik med ett modernt sound, framför allt en ursnygg hammondorgel.
Albumet Live at the Saxon Pub är också på ingång. Tills den kommer kan man avnjuta den på Spotify, liksom alla andra plattor som nämnts här.


Det kostar 185 kronor att se Deadman i april. Missa dem inte!

Förköp till samtliga konserter kan göras på Kompakt Disk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar