fredag 25 november 2011

"Internet måste bli roligare!"


I veckan var jag i Stockholm på Internetdagarna. En konferens för alla som är intresserade av Internet (politiker, näringsliv, eldsjälar, entreprenörer, bibliotekarier, pedagoger m.fl.) och då inte endast det tekniska med bredband och fiber utan även från ett samhälleligt perspektiv, som hur vi ska få alla som vill men ännu inte har kunskap om Internet tillgång till webben. IT-ministern Anna-Karin Hatt talade om digitalt innanförskap, och det finns en kampanj som heter Digidel vars målsättning är att få 500.000 svenskar att bli digitalt delaktiga 2013.
Många är rädda för Internet. Vad är det? Vad vill det mig? Vad ska jag med det till? Jag lyssnade på komikern Karin Adelsköld som startat teknikbloggen Lilla gumman (hennes föreläsning hittar du här) och hon sa flera saker som jag tar med mig och som jag vill sprida vidare, till exempel, att det finns en tekniksnobbism, att det är fult att säga man inte kan något om Internet, att man inte vet hur man använder en dator. Att ta sig över den barriären är det första steget till att bli mer digitalt delaktig, för ingen, ingen ingen kan vara expert på Internet. Vi är alla osäkra någon gång, till exempel när Facebook gör sina nya uppdatering och man sitter som ett frågetecken och undrar var chatten tog vägen.

Karin säger också att Internet måste bli roligare, och visst är det så! Internet är mer än att betala räkningar och kolla sin mail. På Youtube hittar du roliga klipp (som t ex. Eddie Lizzard här ovan), det finns bloggar om allt, är du intresserad av knyppling så finns det bloggar om det, att kommunicera med vänner och lära känna nya människor är också roligt.

"Man måste skratta åt det man är rädd för", säger Karin. Visst är det så!

3 kommentarer:

 1. Izzard. (Ledsen.)

  På samma tema:

  http://www.youtube.com/watch?v=Fc1P-AEaEp8

  Trevlig helg,
  Christian W

  SvaraRadera
 2. Izzard it is!

  Och det här med teknik är inte lätt... ett annat favorit Izzard-klipp (inom området) är:
  http://www.youtube.com/watch?v=lbvwZ4LWeEc

  /Andrea

  SvaraRadera
 3. Lysande Izzard. Håller med. Det gör inte ont att göra det roligare.

  SvaraRadera