tisdag 15 mars 2011

Biografier om historiska personer

Under våren har det kommit eller kommer flera biografier om historiska personer som många med all säkerhet kommer att vilja läsa.
Redan här är Glas, Peter, Geronimo om apacheindianernas ledare. Man får i boken följa apacheindianernas 30-åriga krig mot USA/Mexiko, där indianerna förgäves försökte försvarade sina landområden.
Även Kumm, Björn, Fidel Castro har nått biblioteket. Boken handlar mer om Kubas moderna historia än om personen Castro, men denne är ju onekligen en stor del av Kubas moderna politiska historia.
Under veckan kommer Ståhlberg, Knut: Två kära ovänner att levereras. Den fd korrespondenten skriver om Winston Churchill och Charles de Gaulle och ger efter djupgående studier en bild av hur samarbetet mellan de båda ibland fungerade och ibland inte.
Senare i vår kommer Ekendahl, Staffan, Abraham Lincoln om den amerikanske presidenten som mördades fem dagar efter fredsslutet av det amerikanska inbördeskriget.
Om du har lust att fördjupa dig i några av historiens intressanta personligheter så är böckerna möjliga att reservera i bibliotekets katalog med hjälp av lånekortsnummer och pin-kod. Sen får du ett meddelande när boken finns att hämta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar