onsdag 8 december 2010

En hyllning till läsningen och dikten


Mario Vargas Llosa, årets Nobelpristagare i litteratur, håller ett tal till poesins försvar.

Undertecknad har läst hans bok Den stygga flickans rackartyg och håller tyvärr med recensenten i Sydsvenska Dagbladet...en driven författare, men kanske lite väl unken kvinnosyn i just den boken. Eller försöker författaren beskriva sin musa? Vill du ha en roligare berättelse om just musor, läs Erica Jongs självbiografi Förföra demonen i stället.

Läs mer om Nobelprisen via Twitter här. Läs Maria Vargas Llosa Papers.

1 kommentar:

 1. Erbjudande från Massolit förlag.

  Hej!

  Jag som skriver till er heter Malin och arbetar på Massolit Förlag.
  Jag har kikat runt lite på er blogg och tyckte den var väldigt intressant… därför mailar jag er.

  Massolit Förlag är ett relativt nystartat förlag och vi jobbar mycket aktivt med att lansera nya författare, samt i det arbetet med sociala medier.
  I vårt ”stall” finns från Sverige Stefan Tegenfalk och Johannes Källström. Båda har fått utmärkta recensioner tidigare och är aktuella med nya böcker i höst.
  Stefan skriver traditionell kriminallitteratur medan Johannes lutar mer åt thriller/skräck.

  I vinter kommer vi ut med Fay Weldons biografi samt återutgivning av en Hondjävuls liv och lustar. Strax efter det kommer Ian Samson som i England är ett ”hett” kort på mysdeckar himlen.

  Massolit jobbar som sagt aktivt med olika medier och just runt bokbloggande vill vi bränna extra krut. Min fråga till er är om jag får skicka läsex utan kostnad för påseende. Ni är inte tvingade att skriva något, det står er fritt, men om ni vill plita ned några ord på bloggen, ris eller ros, båda är välkommet, blir vi hemskt glada!

  Kanske är det så att ni inte alls läser någon typ av de böcker vi jobbar med just nu – glöm detta email då! I dags läget erbjuder vi alltså Stefans Nirvana och Johannes Offerrit.
  Om det känns spännande – maila över er postadress till forlaget@massolit.se

  Tack för att du tog dig tid att läsa mitt inlägg!

  Vänliga hälsningar


  Malin S
  Massolit förlag AB
  forlaget@massolit.se

  SvaraRadera