tisdag 5 oktober 2010

Inredning under utredning

Jag kan inte räkna dem alla, de inredningsbutiker som öppnat i stan. Närmast känns det som en invasion på gågatorna. Klädbutiker och caféer får se upp, för på varje ledig butiksyta syns numera vita kuddar med brodyr, vitmålade ljusstakar samt hinkar, byttor och fågelburar i zink. Det verkar som inredningsboomen inte är över, åtminstone inte i vår stad. Fast i ärlighetens namn så fortsätter inredningsprogrammen sändas i TV också. Om inte annat så i repris.

Själv tillhör jag den där kategorin som gärna fönstershoppar, tittar på TV, bläddrar i en glassig tidning, men som sen inte omsätter idéerna i praktik. Oavsett om man bara vill bläddra eller om man vill genomföra inredningsprojekt, så finns det trevliga böcker att låna i ämnet. Titta t.ex. bland de här träffarna i vårt bestånd. Och glöm inte alla härliga tidskrifter! Design, Konstvärlden, Hus & Hem, Sköna hem, House & Garden, Drömhem & trädgård, Kloka hem, Rum m.fl. Så här års passar det ju bra att tända värmeljus, krypa upp i soffan med en kopp te, lyssna på en trevlig skiva, medan man funderar på var den där fågelburen skulle kunna placeras…

Lyssningstips: Antony & the Johnsons nya “Swanlights”, Dylan LeBlanc “Paupers field” eller Susanne Sundfør “The brothel”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar