måndag 14 juni 2010

Bollywood i Kristianstad

Ett tag var jag flitig besökare på konsthallen och museet i stan och det ekologiska utbudet i café Miro lockade lika ofta som utställningarna. Men nu är det ett tag sen. Dags för bot och bättring! Den här söndagen invigs en ny utställning som jag tror kan bli riktigt intressant: Bollywood, Indiens motsvarighet till Hollywood, en jätteindustri med melodramatiska filmer som har många sång- och dansinslag. I Sverige har vi inte riktigt tagit till oss genren än, men det känns som om det tack vare Slumdog millionaire nu är på gång. Vill man se Bollywoodfilmer så finns det en biograf i Limhamn (Biocentrum, Järnvägsgatan 28)! Biografägaren, Alexander Olin, är också invigningstalare på museet kl. 14. En annan anledning till att vara på museet under just invigningen är att Kristianstadsflickorna kommer att ha en Bollywooddansuppvisning. Evenemanget i augusti ”Bollywood by night” en kväll med indisk mat och film låter också lockande (läs mer här).

När jag sökte på Bollywood i bibliotekets bestånd fick jag mest upp skivor, men en film var där: ”Sommarskoj”. Läser man lite noggrannare så ser man att det är en Postis Per-film (en engelsk barnfigur som lockar 3-åringarna) där Postis dansar bollywooddans! Väl värd att se enligt kollegan som har en son i rätt ålder hemma.

I konsthallen öppnade i helgen leranimationsutställningen av prisbelönta Nathalie Djurberg. Den pågår till 3 oktober, och är säkert också sevärd (läs mer här). Vill man göra en utflykt och titta på konst så finns ju alltid Wanås. Konstsommaren är med andra ord räddad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar