Jennie Walldén: Smaker i mitt hjärta: Korea möter väst
Korea, Sverige och Italien möts i smarriga recept och fina bilder. Vad sägs om till exempel hummersoppa eller ryggbiff Gangnam Style, och naturligtvis alla koreamatälskares favorit: kimchi?
Korea, Sverige och Italien möts i smarriga recept och fina bilder. Vad sägs om till exempel hummersoppa eller ryggbiff Gangnam Style, och naturligtvis alla koreamatälskares favorit: kimchi?
Nästa år kommer en ny asiatisk kokbok av samma författare, håll ögonen öppna efter den.
Olle Cellton: Salt, socker och vinäger: Konsten att preservera
Lär dig konservera fisk, kött och grönsaker med hjälp av salt, socker och vinäger (och ättika). Boken börjar med en överblick över vilka kryddor som behövs i ett ordentligt skafferi, i mitten kommer en uppräkning av vad som är bra råvaror (till skillnad mot vad handlarna försöker pracka på oss) och avslutas med en ordentlig samling kokboktips.
Hemgjord korv, insaltad kanin eller hemmagjord sylt och saft, lite av varje för varje hipster hittar du i denna kokbok.
Lisa Förare Winbladh: Det godaste jag vet
Författaren höll en populär kulturlunch där hon pratade om sin bok och recepten i den. Boken är uppbyggd efter ingredienser - vitlök, vinäger och citron till exempel. Dessutom finns det ett appendix om smakkamrater - ingredienser och smaker som "gifter sig". Boken innehåller inte bara recept utan tips på var du kan handla dina råvaror och trix i köket ingår också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar