tisdag 12 mars 2013

Samtal med och om Sofi Oksanen

Tisdagen den 23 april ska vi göra något som vi aldrig har gjort förrut. Vi ska dirketsända ett samtal med den finska författaren Sofi Oksanen som just då äger rum på Internationell författarscen på Malmö Stadsbibliotek. Det direktsända samtalet börjar 19.30 och innan dess har vi en bokcirkel om Oksanens bok "Utrensning" kl 18.00-19.00 i Gustaf Hellström-rummet på Stadsbiblioteket.
Sofi Oksanen fick Nordiska Rådets litteraturpris 2010 för denna bok och har du inte läst den, så ta detta tillfälle att göra det! Vill du dessutom diskutera den med andra läsare så anmäl dig till bokcirkeln. Boken är en fantastisk och hemsk berättelse som väver samman Estlands 1900-talshistoria då två kvinnoöden ställs i centrum och tangerar varandra. Genom de två kvinnornas livsöden, den ena ung under 2:a världkriget, den andra ung på 1990-talet beskrivs landets trauma på ett brutalt och närgånget sätt. Båda huvudpersonerna är väldigt starka kvinnor, på gott och ont.
Vill du vara med i bokcirkeln anmäl dig på Stadsbiblioteket eller på telefon 044-13 67 10 senast den 25/3, då får du samtidigt låna boken. OBS! Begränsat antal platser!
Vill du komma och lyssna på Sofi Oksanen så är det bara att dyka upp i Gustaf Helsltröm-rummet kl 19.30.
Jag tycker det ska bli jättespännande att höra henne och hon kommer säkert att prata om sin nya bok När duvorna försvann, som kommer i mitten av april.
Kom du med och fira Världsbokdagen med oss!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar