tisdag 16 november 2010

Naturum Vattenriket

Tillhör ni också dem som har bott i Kristianstadstrakten under många år utan att ta del av vårt fantastiska Vattenrike? Jag gick Linnérundan först förra sommaren, men nu är jag fast! Det kanske till och med blir båtsafari nästa sommar? Nästa helg öppnas träportarna till Kristianstads naturupplevelsecentrum Naturum. Jag är nog inte ensam om att ha följt byggnadens framväxt i ån strax utanför Tivolibadet. Det ser vackert ut med allt trä och glas.

De startar också en stor programverksamhet direkt, allt från spindeljakt för barn till Tomas Kjellgrens föredrag om Vattenriket i konsten. Vi har programbladet på biblioteken, men det går också bra att se på hemsidan.

På biblioteket finns det många fina böcker om Vattenriket: Patrik Olofssons Vattenriket, Barbro Sollers Storken i Vattenriket och den nya Vattenriket och andra naturpärlor av Folke Kustvall Larsson. Och vill man titta på vackra fågelbilder så har vi till exempel Brutus Östlings fågelböcker (alla är förstås inte så användbar i just Vattenriket…).

Sen kan man titta och lyssna på fåglar genom böcker också. Förra året kom Jan Pedersens Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten, där det finns med en ljudspelare så att man kan höra de olika fåglarnas läten. En av våra låntagare lånade hem den och spelade upp för koltrastarna i trädgården, bara för att se om de blev förvirrade. Biblioteksböcker kan användas i många olika syften…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar