tisdag 17 augusti 2010

Filmhöst med filmstudion

Vad är hösten utan bra film på bio? I Kristianstad kan man se riktigt bra kvalitetsfilm om man går med i Kristianstads Filmstudio (se länken). De har visningar på måndagskvällar på Kosmorama kl. 18.30 och 21.00. Medlemskortet för hösten säljs i Kristianstad Bokhandel lördagen den 28/8 kl. 9.00 (kön brukar börja ringla redan en timme innan, men styrelsen går runt och bjuder på kaffe).

Av höstens utbud så ser jag särskilt fram emot ”Mary & Max” (regi: Adam Eliot), en film med leranimationer om en ovanlig brevväxlingsvänskap mellan den ensamma 8-åriga Mary i Australien och Max Horovitz, 40-åring i USA. Mary har en del frågor om livet som hon vill ställa och tar helt enkelt och slår upp ett namn och en adress i en telefonkatalog över Manhattan.

Många av filmerna som filmstudion visar finns att låna på biblioteket (om det nu är en måndag man inte kan gå till exempel). Av dem som visas i höst har vi redan ”Fish Tank”, ”Hurt Locker” och ”Den första dagen på resten av ditt liv”. ”Hemligheten i deras ögon” har vi beställt, så den finns också snart. Av de filmer som visades i våras har vi de allra flesta. Själv föll jag för den norska dramafilmen ”De osynliga” av Erik Poppe, regissören till ”Oslo Hawaii”. Filmen handlar om en man som släpps ut efter ett långt fängelsestraff och som i sitt nya liv möter de anhöriga till offret. En stark film om försoning och förlåtelse.

Glöm inte heller bort filmvisningarna på Filmmuseet! Just nu har de sommarprogrammet upplagt på sin hemsida, men höstprogrammet kommer säkert snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar