tisdag 10 februari 2015

Jobb, jobb och jobb

Jobbrelaterade problem har alla säkert haft någon gång. Det kan vara någon speciell arbetsuppgift som man inte trivs med, dålig stämning bland arbetskamraterna, chefen som man inte tycker lever upp till förväntningarna eller värst av allt att stå utan jobb.
I filmen Två dagar, en natt, som snart finns att låna på biblioteket, har den unga tvåbarnsmamman Sandra varit sjukskriven för depression. När hon kommer tillbaka till jobbet får hon veta att hon inte längre behövs. Kollegorna har fått välja om de vill ha en bonus eller låta henne komma tillbaka. Sandra lyckas förmå ledningen att genomföra en omröstning. Nu har hon två dagar och en natt på sig att övertyga sina arbetskamrater att offra sina bonusar så att hon kan få behålla sitt jobb. Det blir jobbiga möten och vid flera tillfällen är hon på väg att ge upp, men hon har människor omkring sig som stöttar och kanske kan det komma något gott ur den förfärliga situationen.
I boken Underjordiska timmar av Delphine de Vigan får vi följa Mathilde som blir
utsatt för mobbning på sin arbetsplats, och hur hon sakta bryts ner i en allt mer mardrömsliknande tillvaro. Till synes utan anledning gör en man på företaget allting som står i hans makt för att utesluta henne. Vad har hon gjort för fel? Varför händer detta henne? Hon har alltid kommit överens med sin chef och sina kollegor och jobbar hårt och brukar få uppskattning för sitt arbete.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar