tisdag 11 mars 2014

Stängt på Stadsbiblioteket

I går stängde Stadsbiblioteket för en drygt tre veckor lång ombyggnad. Det är mycket som ska hända och redan första dagen förvandlades bibliotekets entré snabbt till en byggarbetsplats. 
Men vad är det egentligen som är på gång? Jo, biblioteket ska byggas ihop med Musik i Syd och ska tillsammans med dem få en gemensam entré med ingång från Kanalgatan i det nya Kulturkvarteret. Denna ombyggnad har pågått sen i somras och nu blir biblioteket direkt berört. Det nya Kulturkvarteret ska vara klart för invigning i augusti. 
Samtidigt som detta sker kommer biblioteket att få en ny återlämningsmaskin vilket är mycket efterlängtat både av personalen och bibliotekets användare. Den gamla maskinen har varit "trött" länge och allt som oftast signalerat "ur funktion". Om allt går som planerat ska den nya maskinen vara på plats när biblioteket öppnar igen den 2 april. 
Under stängningen hänvisar vi till våra filialer eller till bokbussen, som kommer att finnas utanför Stadsbiblioteket (på baksidan mot Lasarettsboulevarden) vid några tillfällen under stängningsperioden. Där kan man låna, lämna och hämta reserverat material.
Som om inte detta vore nog kommer man att påbörja arbetet med att renovera bibliotekets alla, om jag har räknat rätt, 184 fönster under denna vecka. Detta arbete kommer att hålla på fram till i höst och biblioteket kommer att ha något begränsade öppettider fram tills dess. 
Läs mer om stängningen och förändringar i öppettider här.
Välkomna tillbaka till Stadsbiblioteket den 2 april och vi får väl säga som man gör i affärer "Ursäkta röran, vi bygger om!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar