onsdag 24 juli 2013

Fruntimmersveckan

Idag avslutas den så kallade Fruntimmersveckan med att Kristina har namnsdag. Veckan inleds den 19 juli med Sara och kallas så för att det är sex kvinnor i följd som har namnsdag. Några svenska författare som har haft namnsdag under veckan är:

Sara Paborn som 2011 kom ut med Tuppen och havet som är en fristående fortsättningen på Släktfeber. Om familjerelationer och grannsämja på en ö.
Margareta Strömstedt har precis kommit ut med en självbiografi, Jag skulle gärna vilja förföra dig - men jag orkar inte. Undertiteln är möten, minnen, dagboksblad.
Johanna Nilsson har skrivit bland annat Gilla "Hata horan". Det är är en känslomässigt laddad ungdomsroman om nätmobbning. Om hur snabbt rykten kan startas och spridas. Om hur bödeln lätt kan bli offer och tvärtom.
Magdalena Ribbing är expert på vett och etikett och hennes senaste bok heter Etikett på jobbet: bra att veta på kontoret.
Emma Hamberg skriver kokböcker och skönlitteratur. I höst kommer hennes Larma, släcka, rädda i Rosengädda.

Kristina Ohlsson har skrivit flera kriminalromaner om Fredrika Bergman och hennes kolleger. Ny för i år är Davidsstjärnor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar