tisdag 28 maj 2013

Utflyktssugen?

Maj är en härlig månad för utflykter av alla slag. Just det här året har man dessutom chans att se både vitsippor, syren och rhododendron i full blom samtidigt.

Gillar man att vandra och vill hålla sig i Skåne så finns en serie trevliga rundvandringar att testa på i Karin Hoffmanns regi. Böckerna har ett upplägg med översiktskarta, antal kilometer, beräknad tid, nivåskillnader, gps-kordinatorer och sedan en textbeskrivning med bilder. Det var meningen att jag skulle prova en av kustvandringarna vid Landskrona/Glumslöv för ett par veckor sedan den där söndagen när himlen öppnade sig och det regnade oavbrutet till natten (det var väl tur, eller jag menar synd!). Men det blir väl fler tillfällen.

Om det regnar för mycket eller om det passar bra med en kaka
efter spatserandet så finns det bra tips i olika kaféböcker. Österlen är lite överrepresenterat, men så kryllar det ju också av kaffestugor där. ”Café Österlen” kom förra året och min kollega Helén skrev ett blogginlägg om boken när den var helt ny. Och jo, Helén, de där rabarberbiskvierna på Åbergs Trädgård och Café är helt klart värda att åka bil 1 ½ timme för!

Utflykt med kaktema finns även på mycket nära håll. Butik Överraskningen på Österängsgymnasiet säljer bakverk tillverkade av eleverna för en billig peng. Lördagen den 15 juni kommer jag att passa på att gå dit, då de har extra öppet för att sälja alla de läckerheter som bagare och konditorer på Yrkeshögskolan gör som arbetsprover.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar