torsdag 7 februari 2013

Semla, fastlagsbulle eller hetvägg


Fettisdagen närmar sig och trots att fiken har frestat med den kaloristinna bullen sedan jul har jag inte ätit någon ännu! Den traditionella semlan med mandelmassa och grädde är väl den som äts mest men för de som vågar prova något nytt kan t.ex. baka minichokladsemlor med chokladganache och polkagrädde. För oss lakritsvänner finns naturligtvis lakritssemla och för alla kaffeälskare en kaffesemla med hasselnötsmassa. Samtliga recept (och några till) hittar du här.

På biblioteket kan du låna Mia Öhrns bok "Semlor" där hon frestar med bl.a. saffranssemlor med lingongrädde. Även Kristina Erikssons "Kanelbullar och annat nybakat" har recept på semlor.

På tisdag kommer jag äntligen att äta årets första semla och det kommer att bli en "god, välgräddad fylld temla med mycket grädde som pöser över åt alla håll" som Ture Sventon skulle uttrycka det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar