torsdag 8 november 2012

Allt vi aldrig gjorde med varandra


Det är midsommar och det rustas till bröllop på Ramsättra gård i Sörmland. Viktoria ska gifta sig med sin Jonas. Men inte av kärlek utan mer som en kul grej. En anledning att ställa till fest. Jonas är gay och precis den man som Viktoria, vackra, sexiga, undersköna Viktoria som alla män faller för, behöver. För själv är hon i det närmaste asexuell, en modern Tintomara. Möjligen bara lite besatt av sin styvbror Max som sitter i fängelse för dråp. 
Till bröllopet bjuds Viktorias mamma, Marianne, vars andra man Perry, nyligen avlidit av en hjärtinfarkt. Det hindrar inte att hans ande svävar över tillställningen. Viktorias pappa Harald som är den som innehar Ramsättra, står på ruinens brant och bröllopet bättrar knappast på hans ekonomiska ställning. Hans nya kvinna, Sonja, sörjer ett barn som blev döfött ett år tidigare. 

Alla dessa personers livsöden och några till vävs samman denna mid-sommarnatt när oknytt och naturväsen tycks förvrida huvudet på folk. Men egentligen kan man nog inte skylla alla dessa förvecklingar på något övernaturligt. Kanske är de bara en konsekvens av allt de som dessa människor gjorde med varandra, eller inte gjorde… 
Underrubriken är ”en midsommarkomedi” men är det en komedi så är den definitivt av det svarta slaget. 


I ”allt vi aldrig gjorde med varandra” visar Inger Alfvén än en gång att hon hör till en av landets främsta skildrare av relationer. Möt henne den 14 november i Kristianstads konserthus, Lilla salen kl. 19.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar