fredag 9 mars 2012

Skilda traditioner

Kulturkrock i grytan. Vissa traditioner skulle nog inte uppskattas av alla, undra vad svärföräldrarna skulle säga om de blev bjuda på den här grytan.


Klassiskt filippinskt recept
Hundgryta till bröllop


Avliva en medelstor hund och sved bort pälsen över öppen eld. Flå försiktigt medan huden är varm och lägg den åt sidan (kan användas i andra maträtter). Skär köttet i tumsstora kuber. Låt dra två timmar i en marinad av vinäger, pepparkorn, salt och vitlök. Stek köttet i olja i en stor wokpanna över öppen eld. Lägg i lök och hackad ananas och sautera tills de mjuknar. Häll i tomatsås och kokande vatten och lägg i grön paprika, lagerblad och tabasco. Låt sjuda under lock över varm glödbädd tills köttet är mört. Rör i puread hundlever och låt koka 5-7 minuter till.




Receptet är tagit ur Jonathan Safran Foer, Äta Djur

2 kommentarer: