torsdag 17 mars 2011

Emily Dickinson och Sofie Livebrant på Konserthuset

I ett hörnrum i faderns hus i Amherst, Massachusetts satt hon och skrev dikter som efter hennes död skulle upptäckas av en hel värld. Ibland har myten om den tillbakadragna kvinnan och hennes till synes händelsefattiga liv, nästan kommit att skymma dikternas säregna kvaliteter. Men bara nästan:

”Riktig musik har bara dull och moll – men nog borde det också finnas plats för privata tonarter. God natt nu, jag skall sova – bara jag får för råttan. Jag hör den sjunga en nöts melodi.”

På lördag kväll avslutas Konserthusets 75-års jubileum med en musikkväll som går i poesins tecken. Sofie Livebrant med band kommer att framföra tonsättningar av så skilda storheter som Dan Anderssons och Emily Dickinsons lyrik. Vi ser fram emot en cool, intim kväll tillsammans med ett band som hör till ett av landets allra mest spännande. Serveringen kommer att vara öppen. Välkomna!
Priser: 150 kr (exkl serviceavgifter), ungdom (under 20 år och student): 70 kr. Biljetter: http://www.musikisyd.se/, Domus 044-20 88 00, Turistbyrån 044-13 53 35.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar