måndag 16 december 2013

Listor

Det är alltid lika svårt att greppa, så här veckan innan jul, att vi faktiskt väldigt snart har ett helt nytt år framför oss. Som tur är blir man dock alltid varse detta faktum genom alla "årets"- listor som prånglas ut.  Och det är kul, tycker jag! Listor är bra och roligt. Jag ägnade ganska mycket tid i min ungdom åt att, tillsammans med min bästa vän, definiera och beskriva vår omgivning och människorna i den med listan som medel. Det var väldigt roligt då, och det är ännu roligare nu när man som vuxen ibland råkar stöta på en av de där gamla listorna.

Gillar du bara listor så där i största allmänhet, så är kanske Listboken något för dig. denna bok från 2006 innehåller listor över de mest skilda saker såsom t.ex. över fantastiska romaninledningar och märkliga flaskpostmeddelanden.

Årets böcker, årets filmer, årets skivor, årets Youtubeklipp, årets bäst klädda, årets sämst klädda - mycket information är det som når oss i listform den här tiden på året, en del mer intressant än annat. Vissa listor är ju dessutom väldigt användbara då man utifrån dessa kan sitta och lägga in reservationer i bibliotekets katalog på sådant man missat eller inte hunnit med under året! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar