tisdag 8 oktober 2013

Bokcirkel om Lena Andersson

Lena Andersson debuterade 1999 med boken Var det bra så? Den berättar om Lotta Svenssons uppväxt under 1970- och 80 talet i en förort till Stockholm. Miljonprogrammen byggs och jämlikhet står högt på agendan, men verkligheten för Lotta och hennes omgivning är en helt annan. Romanen är skriven i korta kapitel och med mycket dialog och personerna och deras tankar kryper in under skinnet på läsaren. Utanförskap, klasskillnader, fattigdom och förnedring präglar personerna. För att inte tala om Jante, du ska inte tro att du är något.
Efter ytterligare tre romaner (Du är alltså svensk?, Duck City och Slutspelat) kom nu i höst den femte, Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek som blivit mycket uppmärksammad i media. Det är en kärlekshistoria präglad av makt och besatthet och hur det kan bli om den ena parten älskar mer än den andre.
Lena Andersson besöker Kristianstads Stadsbibliotek onsdagen den 27 november kl 19.00.
och med anledning av detta anordnar vi en bokcirkel måndagen den 25 november där vi diskuterar hennes nya roman. Vi träffas i Gustaf Hellström-rummet kl 18.00.
Anmäl dig till bokcirkeln senast den 28/10 på stadsbiblioteket eller på bibliotket@kristianstad.se. Anmälningsavgift 100:- och då får du ett exemplar av boken. 
Max antal deltagare 10. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar