torsdag 14 mars 2013

Jakten på den försvunna patronen

Visst blir man lycklig av att komma in i en välsorterad specialaffär som har allt inklusive kunnig personal? Nej jag pratar inte bara om bokhandlare även om de naturligtvis står högt i kurs. Det kan faktiskt handla om vad som helst. 

Själva specialiseringen fascinerar, att någon har energi, tid och möda att sätta sig in i det mest aparta. Som Sifverts skruvaffär i Stockholm där jag en gång fick fatt på en skruv som hade en ovanlig gles gängning. Killen bakom disken kastade bara en blick på min medhavda sönderbrutna skruv, muttrade något och gick och hämtade precis vad jag ville ha.
Mitt senaste fynd i specialaffärsbranschen gjorde jag häromsistens på Tavastgatan (Stockholm): Pen store. 

En hel affär som bara säljer skrivdon i alla upptänkliga varianter: bläck, blyerts, fineliners, kalligrafipennor, tuschpatroner, kritor, kulspets, rollerballs you name it! Och det slår aldrig fel. Människor som brinner för något delar alltid med sig och är hjälpsamma. Personalen var hur trevlig som helst. 
Till favorittuschpennan hemma bärgade jag några patroner som jag trodde hade försvunnit från marknaden för länge sen. Och självklart finns affären på nätet: http://www.penstore.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar