torsdag 26 januari 2012

För de små

Det skrivs aldrig om bilderböcker på den här bloggen och det tänker jag ändra på med dagens inlägg. Har du barn eller barnbarn som är i bilderboksåldern kommer här några säkra tips från min 5-åring (och en något mindre entusiastisk mamma som har fått läsa böckerna några gånger för mycket):


Ensam hemma” - Ho Baek Lee. En söt berättelse om vad en liten kanin gör när hans familj lämnar honom ensam i ett dygn. Då passar han på att gå på upptäcktsfärd i hemmet, tittar i kylskåpet och äter vid bordet precis som familjen brukar göra. Han kryper upp i soffan med en chipspåse och tittar på film. Provar läppstift och klär ut sig. När familjen kommer tillbaka syns inte ett spår av den lille kaninens äventyr eller…

"Tisdagskossan” - Daniel Edfeldt. Varje tisdag får barnen ta med sig något speciellt till dagis och den här tisdagen tar Vera med sig sin kossa. Fast kossan vill helst vara kvar hemma. När de kommer till dagis klättrar kossan upp i ribbstolen och kan inte komma ner, hon äter upp ett annat barns teckning och hon tränger sig före i kön till rutschkanan. Det blir en annorlunda tisdag för barnen på dagis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar