tisdag 25 januari 2011

3 x Agneta Pleijel, en författarmeny på Åhus bibliotek

Är du hungrig på böcker? Anmäl dig då till vår litterära meny i Åhus! Det blir en annorlunda litteraturcirkel där du som deltagare väljer bland tre ”rätter”. Föremålet för menyn är Agneta Pleijel, känd författarinna, dramatiker och poet. Hon är mitt uppe i sitt skrivande men kunde inte motstå idén med en hel meny kring sitt författarskap! Genom åren har hon skrivit en rad hyllade romaner. I dessa har hon gett liv åt flera av sina släktingars intressanta öden, till exempel ”Drottningens chirurg” och ”Vindspejare”.

Vilka rätter kan man då välja mellan?

Må 14 februari kl. 19.15
Med Anders Mortensen, litteraturvetare vid Lunds universitet, som litterär konnässör erbjuder vi först en aptitretande förrätt i form av en inspirerande föreläsning om Agneta Pleijels författarskap. Anders ger oss kunskap och nycklar inför huvudrätten. Förrättskvällen avslutas med att biblioteket delar ut de romaner som ska avnjutas till nästa gång.

Må 14 mars kl. 19.15
Huvudrätten
skapar vi tillsammans! Denna kväll diskuterar vi de lästa texterna ur Pleijels författarskap. Vår litterära guide Anders Mortensen är med och lotsar oss genom diskussionen.

Må 4 april kl. 19.00
Som grädde på moset, en lyxig dessert, erbjuder vi cirkeldeltagarna ett eget litterärt möte med Agneta Pleijel. Nu ges en chans att ställa alla de frågor som läsningen väckte. Denna gång medverkar Anders Mortensen som samtalsledare.

Må 4 april kl. 19.30
Vill du helt enkelt komma på en traditionell författarafton, så följer den i direkt anslutning till mötet. Agneta Pleijel berättar då själv om sina romaner och sitt skrivande. Här är alla hjärtligt välkomna!

Tanken är att den som vill vara med ska kunna komponera sin egen meny, men vi hoppas att många ska känna sig riktigt sugna och välja en trerätters. Priset är oslagbart, det är nämligen gratis! Välkommen med din anmälan till oss på biblioteket senast den 5 februari, telefon 134606 eller e-post ahus.biblioteket@kristianstad.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar